Relatie counselingIMG 0334 2

'Relatie is een werkwoord' klinkt als een cliché en dat is het niet. Wanneer de eerste tekenen van verwijdering voelbaar zijn ontkennen we die soms liever dan dat we het open en oprechte gesprek aangaan. Dat ontkennen geeft namelijk ook een sussend effect: als je er niet naar kijkt dan is het er niet. Onder de oppervlakte gaat de verbinding dan langzaam verloren waar eens de liefde vrij kon stromen.

Ik begeleid partners, getrouwd of in welke andere relatievorm dan ook, bij het opnieuw vinden van elkaar, het contact en het open en oprechte gesprek aangaan. Op die manier is de kans weer samen te komen aanwezig, of kunnen jullie op respectvolle wijze elkaar de ruimte te geven in het afscheid.

Relatie counseling kan jullie helpen vanaf het punt waar

  • de relatie stuk dreigt te lopen en jullie willen onderzoeken wat er nog is
  • oude patronen de overhand nemen waardoor jullie verder uit elkaar drijven
  • vertrouwen in elkaar beschaamd is door vreemdgaan of ontrouw
  • conflicten blijven voortduren en de liefde voor elkaar overschaduwd wordt door negatieve emoties
  • een van jullie beiden uit de relatie dreigt te vallen door gevoelens voor een ander
  • verwijten naar elkaar de ruimte voor open contact in de weg staat
  • verwerking van verlies en rouw de relatie bedreigt

Doel en werkwijze van Relatie counseling

Anders dan velen hopen en denken is het doel bij Relatie counseling niet primair het in stand houden van de relatie. Immers, die voelt zoals ie is niet meer als gelukkig en veilig. Het doel voor is jullie beiden weer in contact te laten komen met jezelf en inzicht te krijgen in wat er nodig en mogelijk is. We werken aan de brug tussen jullie beiden.

Ik werk met julliie beiden in de sessies. Als dat nodig is kan er ook een individueel gesprek plaatsvinden maar het uitgangspunt is samen werken aan een oplossing.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken of er een basis is om samen te werken. In dat gesprek doe ik ook mijn aanbod voor de begeleiding. Jullie nemen dan een paar dagen de tijd om daar over te denken. Als er een basis van vertrouwen is maken we een vervolgafspraak. Het kennismakingsgesprek is gratis en daar neem ik een uur voor.

Mijn benadering is respectvol, met compassie voor jullie beiden en voor jullie achtergrond. Ik ben intuïtief en heb een goed oor voor dat wat niet direct gezegd wordt. Ik krijg terug van cliënten dat ik stevig ben op de inhoud en zacht op de persoon.

 

 LOGO deeln.EC 310x154