o BINOCULARS facebookWe zijn allemaal onderdeel van een sociale groep. Dat "onderdeel zijn van" begint met jouw eigen familie. Later ben je onderdeel van meer systemen: de school, de vereniging, en je start misschien ook wel een eigen gezin. Uit al die groepen neem je bagage mee. Die bagage vormt je. Die bepaalt dat je de dingen doet zoals je doet en dat je bent zoals je bent. Je ontwikkelt ook onbewuste patronen. En sommige van die patronen maken dat jij je niet vrij voelt. Dat jij je geremd voelt in de dingen die je ten diepste wilt doen of geremd in het zijn wie je werkelijk bent. Deze patronen uiten zich in zowel de privésfeer als in het professionele leven. In deze workshop gaan we kijken 'door een andere bril' naar hoe jij die vrijheid weer kan oppakken.

rodeappelsveldJij bent net als iedereen onderdeel van een sociale groep, we noemen zo'n groep ook wel een systeem. Dat lid zijn van ... begint met jouw eigen familie en later komen daar andere 'systemen' bij zoals de school, de vereniging, de vriendenkring, je relatie, huwelijk, de organisatie, enzovoorts. De dynamieken in die systemen vormen jou als mens. Je ontwikkelt daardoor vaak onbewust patronen. Patronen die maken dat jij de dingen doet zoals je die doet en die maken wie je bent zoals je bent.

6daagsesytemischadviserenSystemisch Adviseren is meer dan reageren op de gestelde vraag

Systemisch adviseren is je verbinden met de context waarin de vraag zich aandient zonder dat je meegezogen wordt in de dynamiek van die vraag. Je bent daarmee dienstbaar aan het geheel en je blijft trouw aan jezelf en aan je eigen 'verhaal'. Je levert als business partner en als adviseur een waardevolle bijdrage aan het veranderingsproces van je klant.